LÆS MERE HER

PRODUKTER TIL DIG

Indlæg - Individuelt fremstillet

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet stor ekspertise på området.

Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende indlæg. Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg. Afhængig af fodterapeutens vurdering af problemet, der skal behandles, og dets faktuelle oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet, træffer fodterapeuten sit valg af metode og materialer. Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende indlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt.

Også overvægt taler for et aflastende indlæg. Korrigerende indlæg fremstilles ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan f.eks. være tale om hulfod, platfod, nedsunken forfod, skæve hælvinkler m.m.. Jeg fremstiller ikke selv indlæg, med samarbejder med Kiropraktik i Centrum og Würtzen og Klinik for fodterapi God Fod.

© copyright 2015. Barefoedder.dk v. Connie Roskjær.