LÆS MERE HER

PRODUKTER TIL DIG

Ældre fødder

Ældre fødder har mange kilometer i fodsålerne, og som årene går støder der selvfølgelig flere komplikationer til.

Huden bliver tyndere og mister sin elasticitet. Sår er længere om at hele. Og valget af dine sko har med årene måske givet gigt og slid samt diverse fejlstillinger i sener og knogler. Det er dog ikke noget man blot skal acceptere – meget af dette kan enten kureres eller aflastes.

HUSK

 • Smertefulde og ukomfortable fødder er ikke en del af at blive gammel
  - det er ikke noget man bare skal ”leve med”.
   

 • Der kan gøres meget, der vil forbedre din velvære,
  formindske smerter og ubehag samt bevare din mobiliteten.
   

 • Det er aldrig for sent at starte med at forkæle dig selv og få nye vaner.

 

Se på dine fødder hver dag
Sørg for at få tid til et dagligt eftersyn af dine fødder både under og over foden samt imellem tæerne. Se især efter forandringer.

Se efter trykmærker
Hold øje med trykmærker, farveforandringer, temperatur forskel, hævelser, tør og sprækkende hud, kløende pletter m.m. Søg altid læge, hvis du er i tvivl!

Tag bruse- eller fodbad ofte
Et dagligt  bruse- eller fodbad eller blot så ofte som muligt hjælper meget. Husk ved fodbad, at vandet kun må være lunkent og brug ikke længere end max. 5 min.

Pas på din hud 
Brug altid ph-venlig sæbe og creme, der er tilpasset din hudtype. Jeg har mange gode sæber og cremer at vælge imellem i webshoppen, og giver dig gerne gode råd om det rigtige valg.

Hold huden hel og smidig
Huden har brug for din hjælp. Du kan holde huden hel og smidig ved at smøre dine fødder og skinneben dagligt.

Klip dine negle regelmæssigt 
Se dine negle efter hyppigt og klip dine negle regelmæssigt, hvis de er blevet for tykke. Brug ikke tænger fra værktøjskassen!. Hvis du er i tvivl, så bestil en tid til en behandling, så vil jeg samtidig give dig de bedste råd med på vejen.

Pas på dine støttestrømper
Bruger du støttestrømper, skal de vaskes hver 2. dag for at bevare elasticiteten.  Husk ikke at ikke smøre creme på, lige før strømpen skal tages på, da cremen kan ødelægge elastikken i strømpen.

Gå aldrig på barefødder
For en sikkerheds skyld, så gå aldrig på barefødder men brug en god skridsikker hjemmesko.

Hold kolde fødder varme om natten
Har du tendens til kolde fødder, bør du holde dem varme om natten f.eks. med et par gode uldsokker.

Hævede ben
Da benene hæver med alderen, er det vigtigt at sørge for, at skoene er store og rummelige nok. Dette er meget vigtigt, og sørger man for dette, vil gangafviklingen også være mere fri, og så vil risikoen for faldskader formindskes væsentligt.

Skift sko flere gange dagligt
Og tjek skoene både udvendigt som indvendigt. Sørg fx altid for, at forsålingen er i orden.

Sko lever ikke evigt
Selv om dine sko er ”fine uden på” kan stødabsorptionen i sålen og opbygningen godt være blevet for hård. Det er vigtigt, at denne virker, som den skal, da ældre knogler - især i knæ og ryg - har brug for en god affjedring, når du går. Så selv om skoen ser flot ud, kan den godt trænge til udskiftning.

© copyright 2015. Barefoedder.dk v. Connie Roskjær.